Thursday, March 11, 2010

Nr 13, Katastrofe

Tenkte jeg kunne legge ut oppskriften på en bemerkelsverdig pizza jeg lagde i dag.

Nr 13, Katastrofe


Det du trenger:

2 pakker tørrgjer
2 liter hvetemel
2x 1/2 ts salt
2 ss olje
1 glass tomatpurè
salt og pepper
1 pakke kjøttdeig(i mitt tilfelle svinekjøttdeig, men det meste går an)
1/2 løk
1 paprika
1 boks champignon
200g revet mozarellaost.
Cherrytomater
1 stk liten boks med spagettisausrester(Dolmiosaus og ordentlig slakterkjøttdeig) som har ligget i fryseren i helst 3 måneder
1 stk liten boks med spagettisausrester(kjøttdeigsaus og vanlig kjøttdeig) som har ligget i fryseren i helst 2 måneder
1 tre-etasjers glasskål fra ikea.

1. Ha 1 liter hvetemel i ett litermål, hiv dette i en bolle. Ha så en pakke tørrgjær og en halv ts salt oppå dette.

2. Bland inn kaldt vann og elt deigen til den er fin å behandle.

3. Vent. Kaldt vann? Kom så på at du skulle bruke lunket vann og i tillegg ha blandet melet og gjæren før du hadde i vann. Kast deigen.

4. Bland ny deig hvor du denne gangen blander ut gjæren og saltet i melet først, før du elter inn lunket vann(ca. 40 grader).

5. Sett deigen til heving.

6. Skjær opp og fres en halv løk.

7. Kom på at du glemte å ha olje i deigen. Hent deigen og elt inn oljen med litt mer mel. Sett den så til heving igjen.

8. Gå tilbake til panna og brun 400 gr kjøttdeig sammen med løken.

9. Krydre kjøttdeigen med salt og pepper. Bland inn 3 ss tomatpurè og en liten kopp vann. La dette koke litt til det har fin og ehh.. Kjøttsausaktig konsistens.

10. Hent deigen, kjevle den ut til en fin pizzabunn. Sett 3-etasjerglasskåla på gulvet for å få plass til rista på benken. Legg deigen på rist og sett ovnen på 225 grader.

11. Pass på at du har noen som ikke lager mat sittende foran TV-en i stua. Imponer vedkommende ved å vise ham/hun alle stegene i matlagingen kontinuerlig.

12. Smør ut kjøttsausblandingen på pizzaen.

- Nå kommer det viktigste steget i denne krevende retten, det som virkelig kommer til å gi deg den annerkjennelsen du fortjener.


13. Vis den halvferdige pizzaen til din tilstedeværende TV-titter. Ta med pizzaen inn i stua. På veien snubler du i og knuser glasskåla, mister halve pizzaen av brettet slik at 2/3 av alt fyllet havner på gulvet.

14. Få sammenbrudd.

15. Kom deg igjen og tenk på alternative løsninger. Du har 1/3 pizzafyll igjen og en skabbete deig.

16. Kom på en løsning. skrap restene av sausen tilbake i panna, hent dine to spagettisausrester fra fryseren og varm alt dette sammen. Du har i alt 3 forskjellige typer kjøttdeiger og 3 forskjellige typer sauser nå, så her er noe for enhver smak!

17. Elt deigen på nytt. Kompanser for sausrester med mer hvetemel og påstå for deg selv at de små kjøtt-, løk og sausbitene i deigen gir pizzaen din et artistisk preg mens du ler litt småhysterisk for deg selv.

18. Sett deigen på heving for tredje gang i dag. Denne gangen vil du ha litt ekstra juice i hevingen, så du setter bollen oppå oljeovnen på full styrke i ca. 10 minutter.

19. Nå bør deigen ha ca. trippel størrelse, så her er det bare å kjevle løs. Hvis du har gjort alt riktig til nå, skal deigen ha en fin oransj farge og løkbiter skal stikke ut her og der.

20. Fyll pizzaen med saus igjen, frastå fra å gå inn å vise den igjen. Du har allerede knust en skål i dag. Legg på det du måtte ønske av tilbehør. I mitt tilfelle ble dette paprika og champignon. Topp med ost.

21. Stekes på 225 grader i ovnen på ant øverste hylle i ca. 12 minutter.

22. Velbekomne!

Retten tar ca. en og en halv time å lage.

Når sant skal sies ble det til slutt en veldig god pizza, selv om metoden var litt uortodoks.

1 comment: